ELZ Pallieterland

ELZ Pallieterland omvat Lier, Koningshooikt, Ranst, Broechem, Emblem, Oelegem, Duffel, Nijlen, Kessel, Bevel, Berlaar

Elke Eerstelijnszone heeft de opdracht om voor het eigen grondgebied na te gaan hoe zij meer geïntegreerd kunnen werken tussen zorgactoren, welzijnswerkers en lokale besturen. Ook heeft elke ELZ de opdracht om de persoon met een zorg- en ondersteuningsnood actief te betrekken en maximaal regie in eigen handen te laten nemen. Binnen onze ELZ hebben we hiertoe al een visie geschreven die u hier kan terugvinden.

Deze visie geeft de inhoudelijke richting aan van onze ELZ voor de volgende jaren. Om dit in goede banen te blijven leiden en besturen, zal elke eerstelijnszone hiervoor ook een (Voorlopige) Zorgraad oprichten.

Zoals u kan lezen in de richtlijnen (zie hier) wenst de overheid te werken met clusters en uw organisatie behoort tot één van deze clusters / optionele partner. Door te werken met clusters, is er een voorafgaandelijk overleg nodig.

Daarom nodigen we u uit op ons volgende veranderforum waar u per ‘cluster’ bij elkaar zal zitten om
• kennis te maken met de andere partners in de cluster
• een aantal inhoudelijke afspraken te maken binnen de cluster
• afvaardiging te bespreken binnen de voorlopige Zorgraad
• kort, zover er tijd voor is, feedback te geven op de aanzet voor het beleidsplan

Deze afspraken zijn o.a. nodig zodat het standpunt van een cluster correct wordt vertolkt door de vertegenwoordigers van de cluster, dat er afspraken zijn over hoe terugkoppelingen gebeuren, enz. 

Dit veranderforum gaat door op 11/06/2019 om 20u00 te WZC Heilig Hart - Kerkeblokken 11, 2560 Nijlen.

Inschrijven is verplicht en kan hier tot 31/05/2019. 

We zullen die avond eerst kort even terugkomen op de kernwaarden. De huidige tekst met kernwaarden houdt rekening met de opmerkingen die er waren op het tweede Veranderforum (26/2/2019). We vragen u deze tekst samen met de aanzet beleidsplan door te nemen vóór 11 juni.

Nadat er per cluster overlegd werd en de beslissingen genomen zijn door het hele Veranderforum, zal er gelegenheid zijn om elkaar beter te leren kennen met een hapje en een drankje.

---

VACATURE: lid van de (Voorlopige) Zorgraad

Eerstelijnszone Pallieterland is op zoek naar mensen die haar voorlopige Zorgraad komen versterken. Deze eerstelijnszone omvat vijf gemeenten (Berlaar, Duffel, Lier, Nijlen en Ranst) en wil verbindend werken naar alle lokale partners die zorgen voor personen met een zorg- en/of ondersteuningsnood en/of -vraag.

In elke ‘cluster’ is er nog minstens een zetel vrij. De vier clusters zijn:
1) Gezondheidszorg,
2) Welzijnszorg,
3) Lokale besturen en Huizen van het Kind,
4) De personen met een zorg- en/of ondersteuningsnood en/of vraag en hun mantelzorgers.
Ook voor partners die niet tot de bovenstaande clusters behoren is het mogelijk om zich kandidaat te stellen voor de voorlopige Zorgraad (optionele partners).
De invulling van de functie start zodra de voorlopige Zorgraad is goedgekeurd.

Meer informatie over de vacature: hier

Ook sponsor interesse voor BVP-ABP? Contacteer info@podologie.be - Mogelijke Partnerschap pakketten