ELZ Rupelaar

ELZ Rupelaar omvat: Aartselaar, Boom, Niel, Schelle, Hemiksem, Rumst

Elke eerstelijnszone (ELZ) heeft de opdracht om voor het eigen grondgebied na te gaan hoe zij meer geïntegreerd kunnen werken tussen zorgactoren, welzijnswerkers en lokale besturen. Ook heeft elke ELZ de opdracht om de persoon met een zorg- en ondersteuningsnood actief te betrekken en maximaal regie in eigen handen te laten nemen. Om dit in goede banen te blijven leiden en besturen, zal elke eerstelijnszone hiervoor ook een (voorlopige) zorgraad oprichten. Wellicht heeft u de richtlijnen voor de samenstelling van voorlopige zorgraden van de eerstelijnszones vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid ook al zien verschijnen. Uit deze richtlijnen blijkt dat de overheid wenst te werken met clusters en uw kring behoort tot de cluster Gezondheidszorg. Door te werken met clusters, is er een voorafgaandelijk overleg nodig.

Daarom nodigen we jullie uit op een eerste clusterbijeenkomst om
• kennis te maken met de andere partners in de cluster
• een aantal inhoudelijke afspraken te maken binnen de cluster
• afvaardiging te bespreken binnen de voorlopige zorgraden

Deze afspraken zijn o.a. nodig zodat het standpunt van een cluster correct wordt vertolkt door de vertegenwoordiger van de cluster, dat er afspraken zijn over hoe terugkoppelingen gebeuren, enz.

Deze clustervergadering gaat door op dinsdag 21 mei 2019 om 20u00 te Boom in de vergaderzaal van het buurthuis Boombewies. Het adres is Antwerpsestraat 443, 2850 Boom. Indien u aanwezig kan zijn, graag bevestiging via britt.vandevoorde@gmail.com  met naam, voornaam en discipline voor 17 mei 2019.

Ook sponsor interesse voor BVP-ABP? Contacteer info@podologie.be - Mogelijke Partnerschap pakketten