Voetverzorging

De podoloog gaat, buiten het juist knippen en frezen van uw nagels, ook nagel- en huidaandoeningen gaan aanpakken zoals:

Medische voetbehandelingen bij risicopatiënten zoals mensen met diabetes mellitus, vaatpathologien, reumatoide arthtritis en neurologische aandoeningen is aangeraden. Deze risicopatiënten hebben zeer vaak een verminderd gevoel, verminderde doorbloeding etc... Deze factoren gaan gepaard met een hoger risico voor het oplopen van wonden. De podoloog voert ook screenings uit van deze patiënten.

Mogelijke bijkomende behandelingen :

Siliconetherapie

Bij siliconentherapie wordt uit silicone een, volledig op maat, hulpstuk gemaakt en aangebracht tussen de tenen om bijvoorbeeld:

  • een afwijkende teenstand te corrigeren;
  • de tenen te beschermen van een pijnlijk drukpunt en zo een eksteroog vermijdt;
  • een gemiste teen op te vullen na een teenamputatie, zodat de andere tenen niet van stand kunnen veranderen.

Silicontherapie

Orthonixie

Bij orthonixie wordt een plastiek of metalen nagelbeugel op de nagel geplaatst. De nagelbeugel zal ervoor zorgen dat de nagel recht groeit. Deze therapie wordt gebruikt bij pijnlijke nagelwallen, ingegroeide nagels, enz. De beugel zal er voor zorgen dat de nagel na verloop van tijd terug recht groeit. Hij geeft geen belemmeringen voor de patiënt. Lopen, zwemmen, baden is geen probleem. De therapie is volledig pijnloos en geeft onmiddellijk resultaat.

Nagelbeugel

Onychoplastie

Bij deze therapie wordt een teennagel aangebouwd met kunststof om de nagelgroei te begeleiden. Deze techniek wordt vooral gebruikt na het behandelen van een eksteroog die zich onder de nagel bevindt. Daarbij wordt namelijk de nagel een stuk weggesneden om de eksteroog te kunnen verwijderen.

Ook sponsor interesse voor BVP-ABP? Contacteer info@podologie.be - Mogelijke Partnerschap pakketten