Wat is het verschil tussen een pedicure (of voetverzorger) en een podoloog?

- Een pedicure (of voetverzorger) gaat werken vanuit een algemeen gezondheidsperspectief of cosmetisch oogpunt. Een pedicure gaat uitsluitend huid- en nagelaandoeningen zoals het knippen van de nagels, verwijderen van eelt gaan behandelen. Kijk hier wat een voetverzorger doet (nummer: D120801 Id22820-c/23325-c)

Er bestaat een label "Kwalitatief-gediplomeerd Besko-lid" dat staat voor prefessioneel geschoolde schoonheidspecialisten die een volwaardige kwalitatieve opleiding genoten hebben. Erkend door de beroepfederatie.

 

Meer informatie op de website van BESKO

- Een podoloog daarentegen behandelt huid- en nagelaandoeningen met al dan niet aanwezigheid van systematische aandoeningen (diabetes, reuma…). De podoloog gaat ook verder kijken naar hoger gelegen structuren en dieper gelegen oorzaken/klachten. Sinds maart 2016 geniet de podoloog van de erkenning van het beroep. Kijk hier naar behandelingen die een podoloog doet.

Het Koninklijk besluit van 7 maart 2016 betreffende de beroepstitel en de kwalificatievereisten voor de uitoefening van het beroep van podoloog, somt de voorwaarden op waaraan iemand moet voldoen om het beroep van podoloog te mogen uitoefenen en welke technische prestaties een podoloog mag doen.

< Naar het FAQ overzicht

Ook sponsor interesse voor BVP-ABP? Contacteer info@podologie.be - Mogelijke Partnerschap pakketten