Special Olympics 2015

Geschreven door Sandrine Clinckemaille op in de categorie Evenementen.

In het Fit Feet programma binnen het Healthy Athletes Program worden de voeten van deze atleten gescreend door een team van podologen en studenten podologie en dit onder leiding van onze voorzitter Carine Haemels.

Wil je meer weten of gaan supporteren voor deze atleten, neem een kijkje op
http://www.special-olympics.be/nl/ en http://www.special-olympics.be/nl/activiteiten/hap/.

Het Special Olympics Healthy Athletes Program heeft als doel de lichamelijke gezondheid en de fysieke conditie van de Special Olympics-atleten te onderzoeken en waar nodig te verbeteren. Een betere fysieke beleving vergroot het sportplezier en bevordert het algemeen welzijn van de atleten.

Special olympics

In het kader van het Healthy Athletes Program worden tijdens de Nationale  Spelen verschillende medische onderzoeken geheel vrijblijvend aangeboden. Bepaalde fysieke ongemakken worden immers omwille van de verstandelijke handicap niet onmiddellijk opgemerkt.

De resultaten geven de atleten een beeld van hun persoonlijke fysieke conditie en verschaffen de onderzoekers – professionals en studenten uit Belgische geneeskunde-instellingen – een gefundeerde visie op de gezondheidstoestand en noden van atleten met een verstandelijke handicap.

Het Fit Feet-programma biedt atleten de mogelijkheid om hun voeten te laten onderzoeken en een stapanalyse te ondergaan.

De podoloog voert eerst een grondige inspectie uit. Daarna ondergaan de atleten een aantal eenvoudige tests die een beeld geven over de stand van de voeten. Tot slot worden de basisprincipes van goede voethygiëne aangekaart en wordt ook advies gegeven over de juiste schoenkeuze en kousen. Na dit onderzoek worden de atleten, indien nodig, doorverwezen naar een gegradueerdPe podoloog of naar hun arts.

Fit Feet programmaHet Fit Feet programma wordt gecoördineerd door Carine Haemels, Phd. – Clinical Director Fit Feet Special Olympics Belgium & Europe/Eurasia, en door Patrick De Boeck. De opleidingen podologie in België en de beroepsvereniging BVP worden nauw betrokken bij de uitwerking van het programma.

Resultaten van de Europese Spelen 2014 in Antwerpen

Dankzij de hulp van sponsors  maar ook van de vrijwilligers waren we instaat om heel wat atleten (85%) te screenen  (zie tabel hier onder) en hebben we 1409 paar NIKE schoenen kunnen verdelen aan de atleten.

Zondag 197
Maandag 282
Dinsdag 377
Woensdag 272
Donderdag 199
Vrijdag 132
Totaal 1459

 

< Terug naar mediaoverzicht

Ook sponsor interesse voor BVP-ABP? Contacteer info@podologie.be - Mogelijke Partnerschap pakketten