35e editie van het Medisch Informatica Congres MIC2018 - 22-23/11/2018 -

Donderdag 22 november 2018

Locatie: Antwerpen

Organisatie: Belgische en Nederlandse Verenigingen voor Medische Informatica & IHE België

Het traditionele Medisch Informatica Congres (MIC) wordt jaarlijks georganiseerd door de Belgische en Nederlandse
Verenigingen voor Medische Informatica (BMIA/MIM en VMBI), afwisselend in Nederland en België. Dit jaar doet ook IHE België mee aan de organisatie. De Belgische edities vinden sinds 2012 plaats in het mooie Elzenveld Hotel & Seminarie te Antwerpen, op donderdagavond en vrijdag.

Ze verwelkomen u voor de editie MIC2018 op 22 en 23 november 2018.
Het thema is: “Medische informatie in de praktijk: content van uw content !?

Donderdagavond richt zich traditioneel wat meer – maar niet uitsluitend – op integratie en gegevensuitwisseling met de eerste lijn. Vrijdag focust meer op EPD-implementatie ervaringen in ziekenhuizen, op manieren om het dossier te structureren voor gebruik en hergebruik en op Natural Language Processing.  We verwelkomen dit jaar ook enkele sprekers van IHE (Integrating the Healthcare Enterprise) en Voka Health. Naar goede gewoonte zijn de presentaties toegankelijk en niet commercieel, en gaan sprekers verder in op reële problemen, oplossingen en ‘lessons learned’.  Deelnemers aan het congres zijn federale en regionale beleidsmakers, (ziekenhuis) directies en stafleden, huisartsen en specialisten, IT- , beleidsinfo – kwaliteitsmedewerkers, medewerkers van bedrijven, onderzoeksgroepen en universiteiten: een mix van iedereen die begaan is met (her)gebruik van medische informatie.

MIM Snomed Hackathon: een primeur!

Deze primeur op het congres is een initiatief van de MIM (Belgian Medical Informatics Association) in samenwerking met AZ Sint-Lucas te Gent.
Het AZ Sint-Lucas staat voor de uitdaging om meer dan 400.000 centrale medische voorgeschiedenislijnen te structureren naar Snomed CT in voorbereiding van de migratie naar een gestructureerde probleemlijst in het nieuwe EPD.  De MIM organiseert voor het eerst een Snomed Hackathon, samen met het AZ Sint-Lucas Gent en 4 gespecialiseerde leveranciers. Op het congres zullen ze rapporteren over de aanpak, de resultaten en de stand van de technologie.

DATA
Donderdag 22 november 2018
Vrijdag 23 november 2018
 

LOCATIE
Elzenveld, Antwerpen

Programma
Inschrijven

 

< Terug naar overzicht

Ook sponsor interesse voor BVP-ABP? Contacteer info@podologie.be - Mogelijke Partnerschap pakketten