Ik ga starten

Afgestudeerd en nu?

Proficiat! Je bent afgestudeerd. Met volgende tips kan je de eerste stappen zetten als startende (zelfstandige) podoloog.

  1. Vraag je erkenning als podoloog aan. Om het paramedisch beroep van podoloog te mogen uitoefenen, moet er een erkenning zijn van één der gemeenschappen. Het Agentschap Zorg en Gezondheid kent in Vlaanderen de erkenning toe.
    Meer informatie hieromtrent, vind je hier.
  2. Je visum: in België heb je als podoloog een visum nodig om te mogen werken. Dit is het attest dat de toelating geeft om het beroep uit te oefenen. Het visum wordt automatisch door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid uitgereikt van zodra je de erkenning hebt gekregen.
    Meer informatie hieromtrent, vind je hier.

Nu de eerste stappen gebeurd zijn, kan je je nu bezighouden met het leuk gedeelte. De BVP biedt het boek 'De Startersgids , dé GPS voor startende podologen' aan. Een eigen praktijk starten en uitbouwen vraagt ook snelle, betrouwbare informatie, vorming en bijscholing, betaalbare adviseurs, rekeningen die kloppen, planning en product-, markt- en patiëntenkennis. Een goede podoloog, man of vrouw, is noodgedwongen een duizendpoot, zich evenwel bewust niet alles zelf te kunnen en te weten. Daarom wil deze uitgave op de eerste plaats een handige, vlotte gids zijn in de doolhof op weg naar een eigen praktijk. 
Meer informatie over het boek, vind je hier.

Maak kennis met de sponsors van de BVP-ABP

Tenslotte, omdat we weten dat je als zelfstandige podoloog het niet altijd even gemakkelijk is om bedrijven te vinden die jou aanspreken. Wilt de BVP-ABP je laten kennis maken met onze sponsors. Je kan terecht bij de partners van de BVP-ABP. Vind de partner voor jouw onderneming!
De BVP-ABP is een paramedisch beroep en houdt zich niet bezig met het promoten van producten van bedrijven. Daarom vragen wij ook om kritisch om te gaan met bedrijven en voor diegene te kiezen die jou persoonlijk aanspreekt.

_____

BORGinsole helpt podologen met het uitbouwen van hun praktijk. Het bedrijf is niet alleen gespecialiseerd in hoogtechnologische podologische functionele zolen, maar wil ook innovatie en technologie betaalbaar introduceren.

Wens je meer informatie over BORGinsole: klik hier.
_____

Xerius begeleidt ondernemers. Als startende zelfstandige podoloog dien je je in te schrijven in een ondernemingsloket. Xerius kan je daarbij helpen. Wil jij ook weten of je recht hebt op de starterskorting

Wens je meer informatie over Xerius: klik hier.
_____

Curalia biedt gratis beroepsaansprakelijkheid voor starters in 2018. Start je met het beroep, dan krijg je 1 jaar gratis de BA-verzekering aangeboden. Ben je al gestart met het beroep kijk dan even naar de vele voordelen die Curalia biedt in het kader van de autoverzekering, rechtsbijstandsverzekering of levensverzekering.

Wens je meer informatie over Curalia, klik hier
_____

 

 

 

Ook sponsor interesse voor BVP-ABP? Contacteer info@bvp-abp.be - Mogelijke Partnerschap pakketten