Ik ga starten

Afgestudeerd en nu?

Proficiat! Je bent afgestudeerd. Met volgende tips kan je de eerste stappen zetten als startende (zelfstandige) podoloog.

 1. Ontvang je erkenning als podoloog. Om het paramedisch beroep van podoloog te mogen uitoefenen, moet er een erkenning zijn van één der gemeenschappen. Het Agentschap Zorg en Gezondheid kent in Vlaanderen de erkenning toe.
  Sinds 11 juni 2018 levert Zorg en Gezondheid automatische erkenningen op basis van gegevens uit de LED-databank (LED is een databank die gegevens van kwalificatiebewijzen (diploma’s, certificaten, getuigschriften, ervaringsbewijzen, ...) verzamelt.
  LED geeft duidelijkheid over de echtheid van kwalificatiebewijzen en maakt de gegevens vlot toegankelijk. Kwalificatiebewijzen uitgereikt door Vlaamse instellingen worden onmiddellijk in LED opgenomen.)
    
  Sinds 2018 moet je moet zelf geen aanvraag meer indienen.
 2. Je visum: in België heb je als podoloog een visum nodig om te mogen werken. Dit is het attest dat de toelating geeft om het beroep uit te oefenen. Het visum wordt automatisch door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid uitgereikt van zodra je de erkenning hebt gekregen.
  Meer informatie hieromtrent, vind je hier.

Nu de eerste stappen gebeurd zijn, kan je je nu bezighouden met het leuk gedeelte. De BVP biedt het boek 'De Startersgids , dé GPS voor startende podologen' aan. Een eigen praktijk starten en uitbouwen vraagt ook snelle, betrouwbare informatie, vorming en bijscholing, betaalbare adviseurs, rekeningen die kloppen, planning en product-, markt- en patiëntenkennis. Een goede podoloog is noodgedwongen een duizendpoot die zich evenwel bewust is niet alles zelf te kunnen en te weten. Daarom wil deze uitgave op de eerste plaats een handige, vlotte gids zijn in de doolhof op weg naar een eigen praktijk. 
De startersgids is voor onze leden gratis raadpleegbaar onder de knop Intranet > downloads

Lees meer over:

Maak kennis met de sponsors van de BVP

Tenslotte, omdat we weten dat je als zelfstandige podoloog het niet altijd even gemakkelijk is om bedrijven te vinden die jou aanspreken. Wilt de BVP-ABP je laten kennis maken met onze sponsors. Je kan terecht bij de partners van de BVP-ABP. Vind de partner voor jouw onderneming!
De BVP-ABP is een paramedisch beroep en houdt zich niet bezig met het promoten van producten van bedrijven. Daarom vragen wij ook om kritisch om te gaan met bedrijven en voor diegene te kiezen die jou persoonlijk aanspreekt.

_____

BORGinsole helpt podologen met het uitbouwen van hun praktijk. Het bedrijf is niet alleen gespecialiseerd in hoogtechnologische podologische functionele zolen, maar wil ook innovatie en technologie betaalbaar introduceren.

Wens je meer informatie over BORGinsole: klik hier.

_____

Bij AFT kan je terecht voor een zeer ruim aanbod aan materialen en machines om je zolen of orthesen te vervaardigen. Of je nu je zolen nog helemaal zelf maakt, deze laat frezen of zelf freest, voor iedereen biedt AFT de gepaste oplossing m.b.t. machines en materialen.

Wens je meer informatie over AFT International: klik hier

_____

Bekijk de webshop van Districos indien je op zoek bent naar materialen voor je pratijk.

Wens je meer informatie over Districos: klik hier

_____

Onze dames- en herenschoenen, Durea en GIJS, worden gemaakt door ervaren vakmensen met liefde voor het schoenenvak. Hierbij letten ze niet alleen op lengte van je voeten maar ook op de breedte. Of u nu een smalle, gemiddelde, brede of extra brede voet hebt, Van Drunen Schoenfabriek heeft altijd een passende schoen.

Bekijk hun website hier: www.durea.nl en www.gijsschoenen.nl

_____

New Instruphar bvba importeert en exporteert medisch materiaal in Gentbrugge voor klein- en groothandel.

Wens je meer informatie over New Instruphar: klik hier.

_____

Dumco is een totaalleverancier voor verschillende producten voor het vervaardigen van zolen, silicones, machines en apparaten. 

Wens je meer info over Dumco: klik hier

_____

Video: starten als zelfstandige podoloog

 

 

Ook sponsor interesse voor BVP-ABP? Contacteer info@podologie.be - Mogelijke Partnerschap pakketten